سه‌شنبه، فروردین ۳۱، ۱۳۸۹

استفاده اسرائیل از حمله سایبری در زمان حمله به تاسیسات اتمی سوریه

Richard Clark مشاور امنیتی در زمان بیل کلینتون و جرج بوش در مصاحبه با رادیو NPR به نقش و اهمیت حملات سایبری در دنیای حال میپردازد و اشاره میکند که این حملات میتواند به مراتب تخریبی در حد سلاحهای کشتار جمعی ایجاد کند.این حملات میتواند سیستم حمل و نقل ریلی ، ترافیک شهری و جریان برق را مختل کند ، باعث انفجار در خطوط لوله شود ، اطلاعات مراکز اقتصادی را مختل و یا از بین ببرد.

در همین راستا اخیرا رییس بخش سایبر وزارت دفاع آمریکا اذعان داشت که روزانه صدها هزار حمله به شبکه های تحت پوشش وزارت دفاع صورت میگیرد

در سال 2008 اطلاعات مربوط به واحدهای ارتش آمریکا در عراق و افقانستان توسط یک Worm و از طریق یک USB از کامپیوترهای وزارت دفاع آمریکا دزدیده شد، همچنین اطلاعات طراحی هواپیمای فوق پیشرفته F-35 ارتش آمریکا که هنوز به پرواز در نیامده نیز توسط هکرها دزدیده شده است.

وی اشاره میکند که برنامه های مخفی در تمام کامپیوترها توسط دولتهای مختلف وجود دارد که در صورت بروز بحران میتواند بصورت بمب سایبری عمل کند ، گزارشهایی توسط وال استریت جورنال میگوید که دولت چین به عنوان یک استراتژی جنگی برای مقابله با ایالات متحده هم اکنون این نوع بمبهای سایبری را در خطوط لوله ایالات متحده قرار داده است.

یکی از بزرگترین این حملات بر علیه آمریکا در 4 جولای 2009 توسط کره شمالی انجام شد که از طریق کامپیوترهایی در چین و کره جنوبی به قصد از کارانداختن خطوط لوله ایالات متحده انجام شد که البته بیشتر شبیه به یک مانور برای بررسی این امکان بود تا عملا خرابکاری را انجام دهد ، در جریان این حمله بخشهای زیادی مورد حمله از نوع DDOS قرار گرفتند و به نظر میرسد که کره شمالی از این مانور این نتیجه را گرفت که در صورت بروز بحران قطع ارتباط بین کره جنوبی و آمریکا کار چندان مشکلی نیست.



ایالات متحده هم در زمان قبل از اشغال عراق به حمله سایبری به کامپیوترهای مخفی ارتش عراق برای تمام فرماندهان پیغام فرستاد که قصد اشغال کشور را دارد و توصیه کرد تا پستهای خود را ترک کنند. که در عمل تعداد بسیار زیادی از آنها به این توصیه عمل کردند.



و اما جالب تر از حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی سوریه بود که در جریان این حمله هواپیماهای F-15 و F-16 ارتش اسرائیل توسط ترکیه به مرز سوریه رفته و سپس 75 کیلومتر وارد خاک سوریه شده و این تاسیسات را بمباران کردند .

نکته مهم این بود که هواپیماهای فوق که قدیمی هستند و طراحی آنها در دهه 70 صورت گرفته به قابلیت رادار گریز را ندارند و سیستم وسیع موشکهای پدافند هوایی سوریه که به موشکهای مدرن روسی مجهز هستند به سادگی قادر به رد یابی و سرنگون کردن این هواپیماها بودند ولی وقتی سوریها بعد از حمله به سراغ رادارهای خود رفتند هیچ رکوردی از هیچ هواپیمایی را در آن پیدا نکردند .

در حقیقت هکرهای ارتش اسرائیل با حمله سایبری به سیستم پدافند سوریه و در کنترل گرفتن آن تمام علایم را پاک کرده بودند به این صورت که آسمان در زمان حمله کاملا صاف دیده بشود.

تمام موارد بالا از اهمیت فوق العاده این نوع قابلیتها حکایت دارد و به نظر میرسد ارتش سایبری ایران که تا این لحظه حملاتی را به وبسایتهایی نظیر بالاترین و توییتر انجام داده است و از اسم و نام مشخصی هم استفاده نکرده است گوشه ای از تلاش ایران برای وارد شدن و عرض اندام در این عرصه است.





هیچ نظری موجود نیست:

visitor stats